20 grudnia 2019 r. na Placu Zamkowym w Lublinie promowaliśmy Lubelsko-Podkarpacki Szlak Karpia. Uczestnicy kiermaszu świątecznego mieli okazję spróbować dań z ryb słodkowodnych, które są dostępne w restauracjach tworzących szlak kulinarny. Głównym punktem promocji był pokaz kulinarny w wykonaniu szefów kuchni: - Andrzej Cygan szef kuchni Restauracji Hotelu Montis - Tomasz Nieradka właściciel i szef kuchni Restauracji pod Kogutem - Sławomir Obel szef kuchni Restauracji Pustelnia Zajazd Rybacki. Prezentowanym daniem była zupa z karpia, która zarejestrowana jest na Liście Produktów Tradycyjnych. Na naszym stoisku można było poznać smak rolady z karpia w wykonaniu Restauracji Dworek Przepiórka, pierogów z sandaczem z restauracji Cukrownia, wędzonych dzwonków z karpia z Restauracji Pustelnia, karpia po grecku przygotowanego przez restaurację Pod Kogutem oraz zupy z karpia, którą przygotowała Restauracja Hotelu Montis. Mamy nadzieję, że zachęciliśmy Państwa do poznania całej oferty Lubelsko-Podkarpackiego Szlaku Karpia.
Zapraszamy do galerii:
http://www.lgdowocowyszlak.pl/galeria/galeria-2019/swiateczna-promocja-szlaku-karpia-20122019-r