<p>Chodel</p>
<p>Józefów<br />
<small>nad wisłą</small></p>
<p>Karczmiska</p>
<p>Łaziska</p>
<p>Opole<br />
<small>lubelskie</small></p>
<p>Poniatowa</p>
<p>Wilków</p>

Udział LGD "Owocowy Szlak" w IV Konferencji Kół Gospodyń Wiejskich w Poniatowej

Podczas IV Konferencji Kół Gospodyń Wiejskich, która odbyła się 18 czerwca br. w Poniatowej zaprezentowaliśmy ofertę Lubelsko-Podkarpackiego Szlaku Karpia. Na scenie odbył się pokaz przyrządzania zupy z karpia, która jest zarejestrowana na ministerialnej liście produktów tradycyjnych i cieszy się dużym uznaniem krytyków kulinarnych. Andrzej Cygan, szef kuchni Restauracji Hotelu Montis i Tomasz Nieradka, właściciel i szef kuchni Restauracji Pod Kogutem, opowiedzieli dlaczego warto wykorzystywać lokalne produkty i dbać o tradycyjne receptury. Był z nami również Waldemar Słowik, właściciel Restauracji Hotelu Słowik, gdzie głównym daniem rybnym jest karp w śmietanie po poniatowsku oraz karp po polsku. Zwieńczeniem pokazu kulinarnego była degustacja wielokrotnie nagradzanej zupy z karpia. Dziękujemy organizatorom za zaproszenie, restauratorom za wspólną prezentację, a Państwa zachęcamy do odwiedzenia wszystkich obiektów wchodzących w Szlak Karpia.

Zapraszamy do galerii.

 

Partnerzy/Polecane linki

Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij