Podczas IV Konferencji Kół Gospodyń Wiejskich, która odbyła się 18 czerwca br. w Poniatowej zaprezentowaliśmy ofertę Lubelsko-Podkarpackiego Szlaku Karpia. Na scenie odbył się pokaz przyrządzania zupy z karpia, która jest zarejestrowana na ministerialnej liście produktów tradycyjnych i cieszy się dużym uznaniem krytyków kulinarnych. Andrzej Cygan, szef kuchni Restauracji Hotelu Montis i Tomasz Nieradka, właściciel i szef kuchni Restauracji Pod Kogutem, opowiedzieli dlaczego warto wykorzystywać lokalne produkty i dbać o tradycyjne receptury. Był z nami również Waldemar Słowik, właściciel Restauracji Hotelu Słowik, gdzie głównym daniem rybnym jest karp w śmietanie po poniatowsku oraz karp po polsku. Zwieńczeniem pokazu kulinarnego była degustacja wielokrotnie nagradzanej zupy z karpia. Dziękujemy organizatorom za zaproszenie, restauratorom za wspólną prezentację, a Państwa zachęcamy do odwiedzenia wszystkich obiektów wchodzących w Szlak Karpia.