<p>Chodel</p>
<p>Józefów<br />
<small>nad wisłą</small></p>
<p>Karczmiska</p>
<p>Łaziska</p>
<p>Opole<br />
<small>lubelskie</small></p>
<p>Poniatowa</p>
<p>Wilków</p>

Nagroda "Klucz do Polskiej Spiżarni" - 20.09.2017

W minioną niedzielę 20.09.2017r. w trakcie poznańskich Targów Polagra odbyła się uroczystość wręczenia  „Kluczy do Polskiej Spiżarni”, czyli nagrody przyznawanej w ramach XVII edycji ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Miło nam poinformować, że jedną z 6 nagrodzonych osób  w trakcie niedzielnej imprezy została Pani Agata Domżał, kierownik biura Lokalnej Grupy Działania „Owocowy Szlak”. Nagroda „Klucz do Polskiej Spiżarni”, przyznawana jest osobom szczególnie zasłużonym w procesie wsparcia kulinarnego dziedzictwa swoich regionów. Jest to prestiżowe wyróżnienie dla osób, które w szczególny sposób przyczyniły się do wypromowania oraz budowy rynku produktów lokalnych i tradycyjnych.

W ramach konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” wybrano także najlepsze produkty żywnościowe i potrawy regionalne.

W kategorii produkt regionalny – „Perły 2017” w woj. lubelskim otrzymały:

  1. Bronicki salceson biały – M.Z. Kruk, Maria Kruk
  2. Oleje z Zabłocia – Jolanta i Eligiusz Pecio, Gospodarstwo Ekologiczne Skarby Natury
  3. Ptysie z bitą śmietaną – Cukiernia Staropolska Tomasz Machoń
  4. Polędwica z Wisznic – GS „SCh” w Wisznicach

 

W kategorii danie- „Perły 2017” w woj. lubelskim otrzymało:

  1. KGW Janowice – karp w sosie grzybowym

Zapraszamy do galerii:

http://www.lgdowocowyszlak.pl/galeria/2017/nagroda-klucz-do-polskiej-spizarni-200920171236

Partnerzy/Polecane linki

Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij