Dziś zakończyły się szkolenia gastronomiczne dla uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim, które poprowadził Sławomir Obel, szef kuchni restauracji Pustelnia - Ryby / Zajazd Rybacki. W kuchni królował pstrąg, z którego przygotowano pyszne sushi i drugie danie. Był również czas na podsumowanie, podczas którego Anita Wrona Dyrektor ZSZ oraz Grzegorz Kapica Prezes Lokalnej Grupy Działania „Owocowy Szlak” wręczyli uczestnikom zaświadczenia oraz złożyli gratulacje i podziękowania.
Wszystko, co dobre szybko się kończy, ale to nie koniec naszej wspólnej kulinarnej przygody. Zrodziło się wiele pomysłów i planów, które zamierzamy zrealizować jeszcze w tym roku.
Dziękujemy wszystkim, którzy swoim zaangażowaniem przyczynili się do zorganizowania szkoleń. Praca, która przynosi efekty w postaci zadowolonej młodzieży, jest dla nas powodem do dumy i satysfakcji.
Szkolenie zostało dofinansowane z Programu Operacyjnego "Rybactwo i Morze" w ramach projektu współpracy realizowanego z Rybacką Lokalną Grupa Działania "Opolszczyzna".