W miniony poniedziałek odbyły się warsztay kulinarne dla szefów kuchni restauracji tworzących Lubelsko - Podkarpacki Szlak Karpia. Poprowadził je mistrz kuchni Piotr Huszcz. Celem przedsięwzięcia było udoskonalnie umiejętności w przyrządzaniu dań z ryb słodkowonych, a także wymiana doświadczeń związnaych z pracą kucharza.
Dziękujemy Piotrowi na wiele cennych wskazówek i przekazną wiedzę. Uczestnikom gratulujemy i dziękujemy za zaangażowanie.
Warsztay zostały zrealizowane w ramach projektu współpracy finasowanego z PO RYBY pt. "Złota Łuska" i uczestniczyli w nich również nasi partnerzy: RLGD Roztocze, LGR Puszczy Sandomierskiej, LGR W dolinie Tyśmienicy i Wieprza oraz LGR Bielska Kraina.
Zapraszamy do galerii:
http://www.lgdowocowyszlak.pl/galeria/galeria-2019/warsztaty-kulinarne-dla-szefow-kuchni-restauracji-tworzacych-lubelsko-podkarpacki-szlak-karpia