W sobotę 28 kwietnia w Niezabitowie zamknęliśmy cykl warsztatów w ramach Akademii Kulinarnej LGD - Smakuj Lokalnie. Klucz do sukcesu jest bardzo prosty: jeden doskonały kucharz i dwadzieścia żądnych wiedzy pracowitych uczennic. I to wystarczyło, aby z kuchni unosiły się piękne zapachy przygotowywanych potraw. Oczywiście w każdym daniu wykorzystane zostały nasze lokalne produkty: leśne grzyby, maliny, truskawki, buraki czy szparagi. Wszystko pięknie i z uśmiechem podane jak w dobrej restauracji.
Dla wszystkich Państwa udostępnimy przepisy ze wszystkich warsztatów w publikacji z nadzieją, że dania te zagoszczą na Waszych stołach.
Paniom z Gminy Poniatowa bardzo dziękujemy. Gratulujemy zapału i pracowitości.
Serdeczne podziękowania składamy wspaniałemu kucharzowi Andrzejowi Cyganowi – szefowi kuchni restauracji Hotelu Montis z Poniatowej.
Osoby zainteresowane informujemy, że to nie koniec naszej Akademii Kulinarnej, która teraz będzie realizowana w formie konkursów.
Zapraszamy do galerii.
http://lgdowocowyszlak.pl/galeria/galeria-2018/akademia-kulinarna-lgd-smakuj-lokalnie-niezabitow-28042018r-wiecej